maandag 25 juni 2012

update:Maliënkolder en kolf

hallo,

het is weer een tijdje geweest sinds mijn vorige post, dus er is nu veel veranderd:
Mijn maliënkolder is nu een t-shirt. Ik kan hem nu dus in het openbaar dragen zonder
eruit te zien als idioot.
 Het shirt zelf, ik ben van de paspop overgestapt op een bezemsteel, dat ziet er beter uit voor de mouwen
en de 'doorzichtigheid'.
 Een detail bij de overgang van shirt(links) naar mouw(rechts) de richting van de maliën is anders, en heeft dus een speciale overgang nodig.








 


Nog een detail, van de hals dit keer:
de laatste rij ringetjes is geen rij van buigringen, maar van veerringen(net als een sleutelhanger).










Als laatste het begin van de kolf (een soort bivakmuts tot op je schouders). Ik ben door mijn ringetjes heen, en wacht op een nieuwe lading. In de tussentijd heb ik van de paar ringetjes die ik overhoud dit gemaakt. Ja, het ligt op een ei, want dat is net een mini-hoofd.







Bij de nieuwe ringetjes zit ook een zakje bronzen ringetjes, om te kunnen experimenteren met kleurtjes.
als ze binnen zijn en ik heb een mooi patroontje gemaakt, zal ik het weer hierop zetten.

Tot die tijd, allemaal een fijne vakantie.

woensdag 20 juni 2012

Ooh, shiny!!

Alle vingers zijn nu op maat geslagen. Daarvan zal ik morgen een foto online zetten. Omdat ik  wilde testen hoe ik de vingers het beste af kan werken heb ik geprobeerd een stuk te polijsten. Dat leverde een mooi resultaat op, vandaar de titel van dit bericht. Het vingertopje ziet er nu mooi uit maar door het polijsten stinkt hij ontzettend. Daarvan kan ik (gelukkig) niets van online zetten. =P


Links: oud, rechts: gepolijst

dinsdag 19 juni 2012

Kostuum is klaar

Ik schreef toch dat ik op naailes ben geweest (was maar 1 avond hoor, want ik kan al goed naaien, toch veel geleerd van een ervaren naaister). Vandaag was mijn kostuum klaar, dus nu mogen jullie het zien. Ik heb al prachtige panty's met bloemen gekocht. Ik wil nog een hoedje maken en nog een paraplu, als het lukt. Oh ja, en dan wil ik ook nog mijn schoenen met 7 cm hak inlopen en erop leren lopen, daarvoor krijg ik hulp van de balletjuf. Ik hoop dat jullie net zo tevreden zijn als ik en er net zoveel plezier aan beleven. Als jullie nog naaiwerk hebben, hoor ik het graag. Ik ben op tijd begonnen, dus ik heb nog tijd voor jullie.

Groetjes,
Zonnebloem

maandag 18 juni 2012

Eindelijk weer een bericht!


Goed, het is de hoogste tijd dat we weer wat op de blog zetten. Mijn examens zijn voorbij en dus heb ik alle tijd van de wereld. Mijn handschoen schiet daardoor goed op. Alle gaten zijn geboord en alle plaatjes zijn gebogen. Twee vingers, de hand, pols en arm zijn klaar en zitten in elkaar. Ze zitten nog niet vast geklonken want misschien zijn er nog kleine aanpassingen nodig. De losse deeltjes die je ziet liggen op de foto's hieronder zijn voor vijf vingers, ze zijn van vóór ik die twee vingers in elkaar heb gezet.