vrijdag 21 september 2012

Tasjes, riemen en andere accesoires

De titel zegt het al, hier komt de rest van wat we net op tijd af kregen.



Mijn naaidoos met logo van taft
Mijn naaidoos is voorzien van de nodige oplapmiddelen

Hoedje 1 (dat ik niet opzet)

Mijn tas (die wél mee mocht)
Leren riem met prachtige sluiting aan de kist gemaakt, zodat hij aan een schouder kan hangen
Hoedje 2 (dat niet op wilde blijven zitten, dus in de auto bleef)

De leren tas van Wouter (aan heupgordel)
Het leer hebben we gekregen van Conpak en kunnen er heel leuke dingen van maken. Niet alleen de tassen, maar ook de riemen ervan, heup- en schoudergordels. Er is nog veel meer in de maak. Het gaat gewoon door, de ideeën blijven komen en broeden. Heel hartelijk dank Riny en Coen van Conpak!!!


woensdag 19 september 2012

En dan ineens is het zover!

Met 2 auto's rijden we naar de tuinen van Arcen, want we moeten nog 5 mensen halen. We hebben de jeugd bevolen klaar te staan als we voor de deur zouden staan. We gaan natuurlijk niet in het pak over straat, of anders zo kort mogelijk. Ze stonden allemaal klaar.  Enigszins zenuwachtig reden we naar de Elf Fantasy Fair. Bijna iedereen is verkleed als we aankomen op de parkeerplaats. Allemaal eensgezind, prachtig. En goed weer! Zonnig en droog.

 
Het vikingschip is aangekomen!














Het dorp is opgezet.











 De bende is compleet.













Onze Ronald is de wijsgeer van het stel en de andere chauffeur.
















De piraten spelen op de rotsen met een vaatje kruit en de elfen kijken toe.













De tuinen zijn prachtig!
Gnomen maken muziek.
Aapjes spelen op een eiland.
Ooievaars aan de vijver.

Het was een prachtige dag.
Voor herhaling vatbaar!


We hebben weer ruim 5 maanden voor onze pakken, deze keer om ze te verfraaien.

Mijn atelier

Tot en met zondagochtend vlak voor we naar de Fair zouden gaan, heb ik nog achter de naaimachine gezeten om de laatste riempjes vast te stikken.



Spelen in de achtertuin

Inmiddels is de Elf Fantasy Fair voorbij en is het tijd om het blog bij te werken. We hebben 5 en een halve maand aan één stuk door hieraan gewerkt. Het is heel erg leuk geweest. Ik heb enorm veel lol gehad om de jeugd, hoewel het een drukte van belang was. Ik hoop dat jullie het me niet kwalijk nemen dat ik sommige foto's erop heb gezet, maar ik vind ze leuk.
 









dinsdag 4 september 2012

Handschoen van staal (update)

Na wat uren ´zelfstudie´ van school waarbij ik bijzonder weinig ´studie´ hoefde te doen heb ik weer een stuk van mijn handschoen af. Zelfstudie uren blijken nogal nutteloos aan het begin van een collegejaar. Een hoop tijd voor een klein aantal makkelijke opdrachten. De extra vrije uren zijn naar mijn handschoen gegaan. Drie van de vingers zijn inmiddels bepantserd.

Wonderlijk genoeg bewegen alle vingers soepel genoeg om me normaal te kunnen bewegen wanneer ik de handschoen aan heb. Het is wat gevaarlijk om dingen vast te pakken dankzij de nagels, die zijn nogal scherp. Ik kan er gaatjes mee in hout slaan en groeven maken door de nagels over het hout te trekken. Dit is NA dat ik ze extra bot heb gemaakt....

Ook heb ik een test gedaan of de handschoen ook echt beschermend is en heb met een vuist op de werkbank geslagen. Dat liep goed af, de handschoen beschermt tegen scherpe voorwerpen en vangt een groot deel van de klap op. Dat is niet eens een van de hoofdredenen waarvoor ik hem maak maar toch leuk om te weten.




zondag 2 september 2012

Kostuum

Goh, mijn eerste blog.
Ik weet het, het is slecht. Mijn proces heb ik helemaal niet vastgelegd... sorry daarvoor.
Maar dan nu toch. De foto's hieronder zijn gemaakt door mijn moeder, de 'professionele' leerling-fotograaf. Nou, je kunt veel zeggen, maar aan creativiteit ontbreekt het haar niet. 'Even' foto's maken en voor je het weet ligt er een heel decor voor je klaar. Terug naar het kostuum, want daar draait het natuurlijk om. Mijn kostuum bestaat uit een mantel, shirt, corset, armbeschermers, riem met toebehoren, zakje, mesjes en een broek. Mantel en broek zijn gemaakt door Zonnebloem. Het leuke aan mijn shirt, vindt ik, is dat het 'geïmporteerd' is uit Luxembourgh. Helemaal van de markt in Vianden, prachtige markt trouwens. Mijn mesjes heb ik daar ook gekocht. Je merkt waarschijnlijk wel dat ik niet de creatiefste en handigste ben. Het enige dat ik zelf gemaakt heb, zijn de armbeschermers. Maar ja, je kunt niet alles hebben...



Woensdag volgen er, zoals eerder gezegd door Xzin, mooie groepsfoto's. Dat wordt zeker leuk!

Juali

handschoen van staal

Het is al weer even geleden dat ik iets op de blog heb gezet. Alles leek stil te liggen ondanks dat het vakantie was. Toch zijn inmiddels alle delen van mijn handschoen gepolijst en zit de pink vast met klinknagels. Hij beweegt niet zo soepen als ik gehoopt had maar ik kan een vuist maken en dingen vastpakken dus ik ben dik tevreden. Er zitten nu wel wat gaatjes in het leer van de handschoen waar de klinknagels de leest raakten (door het leer heen).

We gaan het niet redden om voor 16 september alle kostuums af te hebben, maar we zullen gaan met wat we WEL hebben. Daarover meer na komende woensdag, dan hebben we onze 'generale repetitie'. We komen dan allemaal bij elkaar met onze kostuums en leggen alles vast.

Hieronder wat plaatjes: